top of page

Student aan het woord: Tamar

Bijgewerkt op: 3 feb. 2023Op vrijdag 27 januari kwamen we weer samen, dit keer bij Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum.

De dag begon met een college van Pieter-Bas Boertje van D&B Eventmarketing.


Een inspirerende sessie waarbij meer dan duidelijk werd dat het evenement onderdeel moet zijn van een marketingcommunicatie strategie én op basis van een campagne matige aanpak wordt uitgerold. Dit kan alleen als de boodschap daadwerkelijk beklijft en er een echte gedragsverandering plaatsvindt bij de doelgroep.


Waarom wil je een evenement organiseren?

Om hierachter te komen begin je altijd met de vraag 'Waarom wil je een evenement organiseren?' waarna je vervolgens de aanleiding, vraagstelling, heldere doelstelling(en) en effectieve briefing op papier zet. Pieter-Bas ging dieper in op de vraag achter de vraag en het belang van een effectieve briefing.

  • Hoe kom je daarachter?

  • En welke doelstellingen hang je daar vervolgens aan op?

Met waardevolle tips en voorbeelden vloog de ochtend voorbij en kregen wij meer handvatten om toe te passen in ons eigen strategisch eventplan.


De Eventprofessional in perspectief Na de lunch zag de meetingruimte er totaal anders uit. Tafels in groepjes bij elkaar, papier en stiften op tafels en er stond een muziekje aan. Femke Ramaker was klaar voor de middagsessie 'De Eventprofessional in perspectief'.

De handen uit de mouwen steken en aan de slag! Femke gaf ons boordevol inspiratie-tips om ons creatieve brein een boost te geven. Wist jij dat je in 8 seconden het creatieve idee voor jouw event al kunt bedenken? En dat conceptmatig denken uit 6 vaardigheden bestaat? Wij gingen er interactief mee aan de slag en het gaf ons zeker weer nieuwe inzichten.


Een middag vol inzichten Het laatste deel van de middag ging over de Eventprofessional van de 21ste eeuw en welke vaardigheden daarbij horen. Een waardevolle middag kan ik wel zeggen. Met een hoofd vol nieuwe kennis en inspiratie gingen wij ons weekend in.

Lesdag 3 staat morgen op de planning, ik kijk er weer naar uit.

Tamar Nijenhuis, student Strategische Eventmarketing (Eventacademy)


73 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • LinkedIn
bottom of page